Биологические часы человека

Биологические часы человека

Наше життя розпланована по годинах.  Homo sapiens - жива істота, у якого власний організм живе за своїм персонального розпорядку дня, абсолютно не маючи ніякого зв'язку із земними цілодобово.  І ми рідко ламаємо голову над тим, що організм теж живе по конкретному розкладом і біологічний годинник людини найбільш точні і постійні.

Біоритми координують, коли ми хочемо спати, коли не спати.  Ставитися до цього зневажливо не варто.  Куди більш корисним стане зміна свого розпорядку дня щодо цієї специфіки.  Добре, коли «внутрішній годинник» в повній мірі збігаються з життєвим ритмом.  Це треба мати на увазі і при складанні графіка занять фізичними вправами.

Більшість вибирають час для занять спортом, спираючись на напружений графік роботи.  Однак подібні тренування часто не приносять очікуваного результату і швидко розхолоджують.

А чи є ідеальний час для фізичних тренувань?

На думку фахівців, найбільш сприятливий час для занять спортом - з 16 до 17 годин, коли температурні показники тіла досягають максимальних цифр, і м'язи стають теплими і еластичними.  Є дані, що людина приблизно на 5% сильніше в першій половині дня, а витривалішими - у другій.

Однак існують індивідуальні відмінності.  Одні з задоволенням займаються спортом вранці.  До того ж в ранковий час в мегаполісах повітря трохи чистіше, а автомобілів поменше.  Інша половина в ранкові години відчувають себе ще досить непроснувшіміся, і отримують задоволення від занять у вечірній час.

Слушна нагода для інтенсивних тренувань (біг, плавання, спортивна зала тощо) - з 9 до 12 години.  Після обіду потрібно відмовитися від подібних навантажень, так як кров в даний час буде направлена ​​до органів травлення, і м'язи не зможуть належним чином отримувати кисень.

Другим підходящим часом для фізичних навантажень є період з 16 до 19 годин - це найкращий час для будь-яких тренувань.  І як ми писали вище, в цей проміжок часу температура тіла стає ідеальною, артеріальний тиск, частота серцевих скорочень і дихання досягають своєї максимальної віддачі.  Можна отримати кращий результат від посилених тренувань, зокрема в координації.

Не варто засмучуватися тим, у кого тривалий фіксований графік роботи.  Навіть після семи годин вечора можна встигнути потренуватися ефективно, головне встигнути до 21-ї години.

Після зазначеного часу організм приступає до періоду відновлення.  Дозволяється здійснити пішу прогулянку, зайнятися йогою, або вправами на розтяжку.  Навантаження повинна бути легка і помірна, щоб створити плавний перехід до періоду відновлення, і забезпечити повноцінний сон.

Є відомості, що порушення в біологічних годинниках впливає на стан здоров'я.  Подібні збої відбуваються при зміні часових поясів, зміни графіка роботи.  Расбалансіровка «внутрішнього годинника» призводить до виникнення ожиріння, серцево-судинних захворювань, розлади настрою, впливає на стан суглобів.

Артроз - це складне захворювання, обумовлене різними факторами.  Одним, добре відомим з них є старіння.  Вчені припускають, що хрящові клітини підпорядковані біологічним ритмам, які слабшають з віком.  Саме це може пояснити, розвиток остеоартрозу, в той період, коли людина стає старше.

Для людей, які ведуть активний спосіб життя і регулярно навантажують уражений суглоб рекомендуємо до застосування Гіалгель - засіб, що відновлює відносна динамічна сталість складу і властивостей внутрішнього середовища в суглобах.  Гіалгель здатний замінити травматичну внутрішньосуглобову ін'єкцію або тривалий курс пероральних хондропротекторов.

 

Заказать сейчас