Как предотвратить остеоартроз

Как предотвратить остеоартроз

ЯК ЗАПОБІГТИ ОСТЕОАРТРОЗ

Беручи до уваги, що остеоартроз призводить до серйозних проблем зі здоров'ям, слід заздалегідь потурбуватися про профілактику. Вона допоможе запобігти або, принаймні, затримати його розвиток.

Дане захворювання кісткової системи зачіпає як чоловічу, так і жіночу частину населення, але частіше зустрічається у літніх. Воно призводить до руйнування хряща і прилеглої кісткової тканини. Патологія найбільш часто проявляється між 50 і 55 роками, коли симптоми стають більш явними.

Хрящова тканина, що складається з колагену і основна функція якої - захист суглобів - руйнується, через тертя кісток суглоби деформуються і це заподіює сильний біль.

Остеоартроз - основна причина запалення і деформації суглобів. При переході захворювання в хронічну форму, людина позбавляється можливості нормально пересуватися.

У зв'язку з цим, слід починати терапію якомога раніше, до появи важких симптомів.

Незважаючи на те, що у молодих людей остеоартроз важче виявити, як правило симптоми захворювання починають виникати в певних суглобах. Тому до них треба поставитися з великою увагою:

 • суглоби рук і пальців;

 • область попереку;

 • тазостегновий суглоб;

 • коліна; ліктьові суглоби.

ПЕРЕЛІК РАД, ЯК НЕ ДОПУСТИТИ ОСТЕОАРТРОЗ

1. Вживання продуктів з великим вмістом кальцію.

Кальцій життєво важливий для здоров'я наших кісток. Він допоможе не тільки запобігти остеоартроз, але і пригальмувати розвиток інших захворювань, таких як остеопороз. При недостатньому надходженні кальцію з їжею, можливий прийом біодобавок.

2.Раціон, багатий овочами

Ще один метод профілактірованія - дієта, з овочами і фруктами, що містять багато вітамінів і мінералів, корисних не тільки для кісткової системи, а й для організму в цілому.

3. Контроль ваги

Ожиріння - досить поширена проблема. Зайва вага становить ще одну небезпеку для розвитку остеоартрозу.

Зайві кілограми в першу чергу змушують страждати коліна, службовці опорою для тіла. На них припадає підвищене навантаження. Через ожиріння суглобовий хрящ може деформуватися.

4. Дотримання рухової активності

Щоденна зарядка - найкращий спосіб уникнути захворювань опорно-рухового апарату. За умови, що вправи виконуються правильно.

При занятті в тренажерному залі, необхідно стежити за поставою, інакше можна травмувати кістки і, отже, хрящі.

Важливо! При бігу необхідно правильно ставити стопу, і розраховувати відстань відповідно до маси тіла.

Найпридатніші вправи: пілатес; розтяжка; плавання; велоспорт.

5. Стежити за поставою

Багато хто проводить робочий день за комп'ютером. У даній ситуації важливо стежити за поставою. По можливості варто придбати ергономічний стілець.

Крім цього, рекомендується робити перерву в роботі кожну годину і виконувати вправи на розтяжку.

Неправильна постава також може привести до розвитку остеоартрозу.

6. Відвідати фахівця

При появі незвичайних відчуттів в суглобах потрібно звернутися до фахівця. Він встановить наявність або відсутність остеоартрозу, а в разі якщо захворювання вже є, зможе визначити її ступінь і підібрати план лікування.

7.Харчування хрящової тканини

В даний час для профілактики і уповільнення руйнування суглоба рекомендують застосовувати засоби, що містять глюкозамін, гіалуронову кислоту, хондроїтин. Таким чином, зміцнюється хрящова тканина, а, отже, захищаються кістки.

Таким засобом є Гіалгель 3-компонентний препарат у формі гелю. Хондроїтину сульфат уповільнює процес руйнування хрящової тканини без негативного системного впливу на організм. Гіалуронат натрію - нормалізує склад синовіальної рідини і метаболізм хрящової тканини. Гелеву основу складає аквакомплекс глицерофосфата титану - Тізол. Головною властивістю останнього є унікальні провідникові якості, що дозволяють проникнути складовим Гіалгель на глибину до 7 см, що досить для колінного суглоба і не поступається внутрішньосуглобовим ін'єкцій.

Щоб запобігти остеоартроз, потрібно запам'ятати одну важливу річ: необхідно вести здоровий спосіб життя, правильно харчуватися і відмовитися від шкідливих звичок. Це найкраща профілактика від будь-яких захворювань!

 

Заказать сейчас