Как дотянуть до отпуска

Как дотянуть до отпуска

Коли в гаманці буквально «горить» путівка, куплена на гірськолижний курорт і підготовлене все необхідне обмундирування, ми готові кричати від безсилля, адже до заповітного часу «Ч» необхідно витримати ще кілька тижнів. Це пара виснажливих, тяжких тижнів.

Фахівці давно зауважили, що в останні тижні до запланованого відпочинку у людини значно знижується працездатність і пропадає будь-який інтерес до своїх обов'язків. На зміну цьому приходить втома, розбитість і настрій швидше зібрати сумку, вимкнути мобільний і швидше вкотити далеко від набридлої роботи.

Але, яким би не було сильним бажання, доведеться все ж таки якось протриматися дні, що залишилися.

Пропонуємо на розгляд перелік доступних правил.

1. Думати про відпустку

Здається, дивним, чи не так? Адже ви й так про нього думаєте та страждаєте. А ось страждати якраз і не треба! Навпаки – радійте! Як тільки стає важко працювати, подумайте, заради чого все це робиться: уявіть, як через пару тижнів насолоджуватиметеся красою засніжених гір, кататися на лижах і пити біля каміна теплий напій. Без цієї роботи всієї цієї краси могло б і не бути, тому необхідно ще трохи піднатужитися, щоб через кілька днів повністю розслабитися.

2. Дозволити собі відпочинок

Перед запланованою відпусткою слід провести «тренування» – підготувати організм до того, що найближчим часом він «битиме байдики».

На вихідні не варто планувати утомливі заняття: ретельне прибирання до запаморочення або ремонтні роботи.В уїк-енд краще відправитися на прогулянку з сім'єю в парк або поїхати з компанією за місто. Таким чином можна налаштувати себе на відпочинок, що наближається, і набратися сил для «останнього кидка».

3. Робити перерву

Якою б не була складною і напруженою робота, що потребує повної самовіддачі, необхідно пам'ятати, що організму потрібен час, щоб відновитися, оскільки сили власними силами ні звідки не додадуться. Тому слід робити невеликі перерви на роботі. Не варто заганяти себе як кінь.

4. Пріоритет справ

Намагайтеся перелік справ заносити до щоденника. Складні справи слід намічати першу половину дня. Зі списку вибрати ті, які найменше подобаються, і беріться їх виконувати.

А. – таким чином можна уникнути затримок допізна на роботі, коли всі вже будуть вдома.

Б. - зведе до нуля шанс заробити нервовий зрив.

Адже і так є напруженість через небажання працювати, плюс переживання через кількість майбутніх складних і неприємних справ. Тому найкращий варіант виконати їх з ранку, доки втома та роздратованість не накрила повністю.

5. Повноцінний сон

Недосипання впливає продуктивність. Тому, щоб бути бадьорим з ранку та з легкістю виконувати складні завдання, потрібно висипатися ночами. Для цього варто відмовитись від тривалого перегляду телевізора або «залипання» в інтернеті.

6. Не ігнорувати проблеми зі здоров'ям

Щоб відпочити на всі сто, варто звернути увагу на слабкі місця в організмі. Якщо необхідно – відвідати стоматолога, щоб у невідповідний момент зубний біль не зіпсував відпустку. При проблемах із опорно-руховим апаратом провести профілактичний курс лікування.Рекомендуємо ГІАЛГЕЛЬ – дієвий засіб на основі високомолекулярного гіалуронату натрію. 3-х компонентний препарат у формі гелю буде корисний при проблемах із суглобами та остеохондрозі хребта. ГІАЛГЕЛЬ допоможе відновити об'єм синовіальної рідини, захистить хрящову тканину, покращить рух суглоба. Дізнатися про цей препарат можна на цьому сайті.

Заказать сейчас