В спортзале достаточно 10 минут

В спортзале достаточно 10 минут

Вчені канадського дослідницького університету провели порівняння їзди в стилі «спринт» та безперервними 45 хвилинними помірними тренуваннями.

Автори експерименту стверджують, що вираз: «У мене немає такої кількості часу», - це всього лише банальна відмовка, для того, щоб уникнути фізичних навантажень.

Короткі тренування також здатні поліпшити чутливість до інсуліну і показники діяльності кардіореспіраторної системи людини.

В експерименті, який тривав 12 тижнів взяли участь 27 чоловіків ведуть сидячий спосіб життя.

Деяким з них дісталися тренування в форматі «спринт», інші займалися за звичайним графіком.  Була і третя група чоловіків, які взагалі не тренувалися.

Першій групі учасників давали тільки 10 хвилин на тренування: 3 циклу навантажень на велотренажері по 20 секунд, 2 хвилинний розігрів, 3 хвилини для охолодження, і ще 2 хвилини розслабленої їзди на велосипеді між спринті.

Друга група проводила тренування за встановленим графіком, а вчені в цей час проводили медичне обстеження, а саме, визначали чутливість до інсуліну, показники роботи серця, легенів, а також мітохондріальний склад м'язів.

Після закінчення 3 місячного курсу, дослідники встановили, що незважаючи на п'ятикратну різницю в тренувальному обсязі і часу, необхідного для занять - обидва методи тренувань показали однаковий результат.

Результати експерименту підтвердили думку про те, що для досягнення результату від тренувань можна досягти всього за 5 хвилин: три з них - це інтенсивні навантаження, і ще дві - розслаблені вправи між спринті.

Вчені вважають, що це дуже ефективна за часом стратегія занять.  Вони впевнені, що їх дослідження, засноване на коротких інтервалах тренувань, може надавати такі самі переваги для здоров'я і фізичної форми, що і традиційні методи занять.

Сучасні рекомендації пропонують проводити помірні тренування 150 хвилин в тиждень.  Однак нові дані продемонстрували, що 30 хвилинні тренування в тиждень точно також ефективні, якщо інтенсивні навантаження в цілому тривають 3 хвилини (3 дні по одній хвилині на кожен, в 3 підходи по 20 секунд з перервами).

В історії людського суспільства були відсутні періоди, коли людина залишалася без руху, інакше б, наші прабатьки були б приречені.  Так уже влаштована організм еволюційно на постійну фізичне навантаження.  Тому єдиний вихід - хто хоче залишатися надовго рухомим, той зобов'язаний рухатися.  І з віком фізичні навантаження набувають все більшого значення в житті людини.

Надійні і вірні друзі пацієнтів, які страждають захворюваннями суглобів є такі види фізичних навантажень, як:

 • Ходьба;

 • Плавання;

 • Пілатес;

 • Велотренажери або велосипед;

 • Лижі;

 • Співмірні віком силові навантаження.

Також надійним помічником для опорно-рухової системи стане засіб Гіалгель.  Хондропротектор нового покоління, що дозволяє стимулювати природну регенерацію хрящових тканин і відновити амортизуючі функції.  За рахунок дії компонента, що проникає глибоко в структури хрящової тканини, значно поліпшуються обмінні процеси в суглобі.  Терапевтичний ефект після курсу Гіалгель зберігає свою стійкість протягом декількох місяців, істотно сповільнюється процес руйнування суглоба, а в більш легких випадках припиняється взагалі.

Заказать сейчас