Если слабый таз, могут болеть колени

Если слабый таз, могут болеть колени

Сьогодні поговоримо про стабільність таза в поперечному напрямку. Коли таз має опору по обидва боки, його стабільність забезпечується одночасним скороченням приводять і відводять м'язів преса. Якщо це протилежно спрямовану дію м'язів належним чином збалансовано, таз стабілізовано дивляться в одну точку, як це буває в положенні «струнко» у військових.  

Якщо ж з одного боку переважає дію відвідних м'язів, а з іншого - призводять, таз буде нахилений в ту сторону, де домінує функція приведення. Якщо м'язове рівновага не буде відновлено, може відбутися падіння на цей бік.

При опорі таза з одного боку його стабілізація забезпечується тільки дією м'язів, що відводять на цій стороні, оскільки вага тіла з урахуванням центра ваги буде прагнути нахилити таз по відношенню до опорного стегну. Так таз можна порівняти з системою важелів, де точкою опори буде опорна стегно.  

Щоб при стоянні на одній нозі утримати таз в горизонтальному положенні, сила, що розвивається середньої сідничної м'язом, повинна врівноважити вагу тіла. При цьому потрібно враховувати, що плечі важеля сили не будуть рівні. У цій дії середньої сідничної м'язі значну допомогу надають мала сідничний м'яз.

При недостатності однієї з цих м'язів тіла не буде достатньо урівноважений, і таз нахилиться в протилежну сторону, складаючи кут а з горизонтальною площиною, причому величина цього кута буде прямо пропорційна вираженості м'язової недостатності.

М'яз, що напружує широку фасцію стегна, стабілізує не тільки таз, а й колінний суглоб, вона є активною бічною зв'язкою, і її параліч в кінцевому рахунку може привести до розширення щілини колінного суглоба. Така ось взаємозв'язок між недостатнім розвитком мускулатури і здоров'ям колінних суглобів.  

 

Так можуть розвиватися остеоартрози, дефіцит синовіальної рідини. При цих та інших захворюваннях, а також для захисту суглобів при підвищених навантаженнях може застосовуватися Гіалгель. Детальніше про нього читайте на цьому сайті.

Заказать сейчас