Физические упражнения при остеоартрозе

Физические упражнения при остеоартрозе

Остеоартроз - дегенеративна форма артрозу суглобів, яка характеризується втратою хрящової тканини суглобів. При даній патології присутній і запальний компонент. Остеоартроз - часта причина інвалідизації людей похилого віку. 

Поширеним є остеоартроз колінного і тазостегнового суглобів. 

Незважаючи на поширену думку, якщо у людини є остеоартроз, то фізичні вправи йому необхідні для гарного самопочуття. На жаль, більшість з тих, у кого болять суглоби, уникають фізичних навантажень. Згідно з останніми дослідженнями, у 40% чоловіків і 57% жінок з остеоартрозом відсутня помірна або інтенсивна активність в тиждень. 

Менш 12% чоловіків і 8% жінок дотримуються рекомендацій займатися фізичною активністю помірної інтенсивності по 2,5 години в тиждень. 

Харчування також має значення - і для втрати ваги, і для боротьби із запаленням і зміцнення кісток і хрящів. 

Чудовою їжею при артрозі є домашній кістковий бульйон, так як в ньому містяться важливі поживні речовини для кісток і суглобів, мінерали, компоненти колагену, кремній, глюкозамін, хондроїтин. 

Останні дослідження довели, що ті, хто харчується обробленими і смаженими продуктами, вживає багато цукру і червоного м'яса, більше схильні до до розвитку ревматоїдного артриту, ніж ті, у кого в раціоні присутній багато свіжих фруктів, овочів, бобових, риби і птиці. 

Судження про те, що фізичні вправи завдають шкоди суглобам - помилкове і не має жодної підстави. 

Навпаки - дані свідчать про позитивний вплив фізичного навантаження на суглоби.Фахівці відзначають, що вправи допомагають зменшити болі в суглобах і полегшують виконання буденних завдань. 

Ті, хто регулярно тренується з метою схуднення або підтримки ідеального ваги, той в першу чергу, знижує ймовірність розвитку остеоартрозу. 

Повні люди страждають артрозом в 2 рази частіше, ніж ті, у кого вага в нормі, оскільки зайві кілограми надають більший тиск на суглоби. Це може привести не тільки до остеоартрозу, але і вплинути на інші органи і системи. 

Людям, які страждають артрозом, потрібно дотримуватися обережності і уникати дій, які поглиблюють біль в суглобах. Не варто робити вправ, істотно розтягують нестійкий суглоб. Однак, програма вправ повинна бути комплексною. Анаеробна (силова) тренування, інтенсивні кардіо вправи, розтяжки - все це можна включити в програму тренувань, в залежності від фізичної форми. 

При остеоартрозі колінного суглоба, обов'язково в програму включаються вправи, які зміцнюють велику м'яз ноги, що займає всю передню і частково бічну частину стегна. А замість пробіжки або інших вправ з високою ударною навантаженням, краще зайнятися плаванням або їздою на велосипеді. 

Якщо після тренування біль присутній протягом години, потрібно уповільнити темп або спробувати інші вправи. Крім цього, зменшити навантаження на уражені суглоби вчасно тренувань допоможуть допоміжні пристрої. 

Якщо проблеми з суглобами заважають працювати, займатися спортом або улюбленим хобі, пора звернутися за допомогою.Гіалгель - здатний комплексно вирішити проблему і успішно конкурувати з хворобливими внутрішньосуглобових ін'єкціями. Його діюча речовина: Хондроїтину сульфат, - уповільнює процес деградації хрящової тканини без негативного системного впливу на організм. І чим раніше почати лікування хондропротекторами, тим ефективнішим воно буде. Також до складу засобу Гіалгель входить екстракт Босвел, який надає протизапальну дію, порівнянне з дією нестероїдних протизапальних засобів, але без побічних ефектів для органів травлення. Застосовується Гіалгель неінвазивної, місцево. Всю інформацію про Гіалгель можна знайти на цьому сайті.

Заказать сейчас