Готовим суставы к зиме

Готовим суставы к зиме

З настанням холодів часто починають «нагадувати» про себе хронічні захворювання.  Переважно в осінньо-зимовий період відбувається загострення захворювань опорно-рухового апарату, а саме суглобів, які дають про себе знати тягнуть і ниючі болями.

Дані медичних спостережень вказують на те, що скарги на болі в суглобах надходять в основному від людей старше 60 річного віку, проте слід зазначити, що проблеми з суглобами помітно «омолодилися».

Провідними причинами розвитку патології суглобів є:

 • Спадковий фактор;

 • Статева приналежність;

 • Наявні травми;

 • Наявність інфекцій;

 • Зайва вага;

 • Похибки в харчуванні.

І все ж чому саме в зимовий період болю в суглобах особливо сильно відчутні?  Фахівці стверджують, що це перш за все пов'язано з тим, що взимку люди неправильно одягнені.  Найбільше важко холод переносять колінні суглоби.  При переохолодженні в них можуть початися запальні процеси.

Не варто забувати і про травми, які можливі в зимовий період.  Слизьке дорожнє покриття - причина більшості ударів і переломів.  Сильні удари і удари призводять до виникнення тріщин і переломів хрящової тканини, які супроводжуються почервонінням, сильним болем і набряками.  Багато хто не поспішають звертатися до фахівців, а займаються самолікуванням.  Подібна терапія тільки призводить до усунення симптомів, а через роки проблема може обернутися патологічним процесом і привести до руйнування тканин хряща.

Як стверджують англійці: «Не буває поганої погоди, буває поганий одяг».  І вони мають рацію.  При настанні холодів наш борг захиститися від них надівши теплий одяг і взуття.  Головне не перестаратися.  Тепло має бути комфортним для тіла і не приводити до перегріву, інакше це призведе до посиленого потовиділення.  Взуття варто носити з глибоким рельєфом на підошві, це вбереже від ковзання.  Людям похилого віку не треба ігнорувати ходіння з тростиною - вона сприяє збільшенню площі опори, а також трохи розвантажить суглоби.

Посилити ситуації, як ми писали вище можуть зайві кілограми.  Тому, якщо є зайвий жирок, то як можна швидше треба з ним почати боротися.  На наші суглоби доводиться навантаження майже в 4 рази перевищує масу тіла.  Ось чому кожен втрачений кілограм буде зменшувати інтенсивність больових відчуттів в організмі.

Надати допомогу суглобам можна, якщо завчасно привчати свій організм до холоду.  Тут може надати допомогу загартовування, за умови, що немає ніяких протипоказань.  Якщо суглоби вже пошкоджені, то тоді потрібно отримати консультацію фахівця про можливість загартовування.  Оптимальний час для початку подібних процедур - пізня весна і літо.

Лікарі не рекомендують в морозну погоду займатися активними фізичними навантаженнями, зокрема такими, які призводять до сильного перегрівання організму.  Також варто відмовитися від різких рухів на холоді, якщо вже є проблеми з суглобами.

Ефективним засобом підготовки до зими стане засіб Гіалгель.  3-х компонентний препарат у формі гелю для відновлення синовіальної рідини, захисту хрящової тканини, зняття запалення.  Що входить до складу хондроїтину сульфат пригнічує активність ферментів, що сприяють руйнуванню хряща, а також бере участь в побудові хрящової тканини.  Гіалгель за рахунок найпотужнішого транскутанного провідника (Тізол), доставляє діючі речовини в суглоби.  Застосовується неінвазивної, місцево.

Заказать сейчас