Какие виды спорта опасны для коленей

Какие виды спорта опасны для коленей

Колінні суглоби повинні витримувати значні навантаження. В середньому людина згинає їх більше тисячі разів протягом дня. Кожен раз, при пересуванні, вони відчувають навантаження в багато разів перевищує вагу тіла. Необхідно бути активними, щоб самі великі і складні суглоби організму залишалися у формі.

Значна частина людей нарікають на запалення, припухлість або біль в колінних суглобах. Немає нічого дивного, оскільки жоден суглоб не відчуває щоденний стрес і напруження, як ці.

Руху важливі, щоб в один прекрасний момент суглоб НЕ хруснув, що не защеміло і не травмувався при його згинанні або розтягуванні.

Аеробіка або танцювальний фітнес в домашніх умовах - непогана заміна тренажерному залі або спортивному майданчику. Комбінація фітнесу і танців змушує тіло рухатися, прибирає зайві кілограми і робить тіло гнучким і сильним.

І що важливо - це корисно для здоров'я колін. Крім того, систематичні тренування покращують метаболізм і гемодинаміку в колінному суглобі. Крім цього, укріплені м'язи служать захистом колінних суглобів від травмування і захворювань.

Крім малорухливого способу життя, тривале перебування на ногах - свого роду «отрута» для колінних суглобів. Так як в даній ситуації вся вага тіла буде спрямований на місце стегнової-великогомілкової з'єднання. Необхідно робити перерви сидячи і надавати ногам можливість відпочити. Це сприяє виробленню суглобової рідини.

По можливості слід уникати тривалої роботи в стоячому положенні, а також сильних згинань в колінних суглобах (поза зі схрещеними ногами, часті присідання).

Фахівці виділяють проблемними такі види спорту:

 • футбол;

 • гандбол;

 • великий теніс;

 • катання на лижах; 

• веслування.

Гіалгель 3-х компонентний препарат в формі гелю буде корисний при розвиваються проблеми з суглобами. Засіб зроблено на основі високомолекулярного гиалуроната натрію. Гіалгель допоможе відновити обсяг синовіальній рідині, захистить хрящову тканину, поліпшить рух суглоба. Читайте про препарат на цьому сайті.

 

Заказать сейчас