Общие сведения об остеоартрите

Общие сведения об остеоартрите

Всім відомо, що суглоби - рухливі з'єднання кісток скелета, що дозволяють нам здійснювати будь-які рухи. Найчастіше вони покриті гіалінових хрящем, який є амортизатором, пом'якшувальною дію поштовхів під час ходьби, бігу або присідань. Скріплюються суглоби між собою за допомогою зв'язок.

Зв'язки і суглоби позбавлені кровоносних судин і нервових закінчень. Через це зміни, що відбуваються в структурі тканини, довгий період часу залишаються непомітними через відсутність болів. Неприємні відчуття - серйозний дзвіночок, який сигналізує про розвиток запалення, зменшенні синовіальної рідини та інших ознаках остеоартриту.

При захворюванні в суглобової капсулі знижується кількість рідини, що змазує хрящі при терті. Вони піддаються руйнуванню, змінюється їх форма, суглобовий зчленування стає набагато щільніше і швидше зношується. Остеоартрит частіше вражає руки, коліна, малий таз і шию. Деструктивні процеси починаються в тридцять-тридцять п'ять років, однак перші ознаки простежуються тільки в п'ятдесятилітньому віці.

Протягом тривалого часу вважалося, біль і запалення - наслідок природних змін, при якому суглоби просто виходять з ладу. Але застосування інноваційних методів діагностування встановили, що насправді є багато причин для розвитку патології:

 • Непомітні запалення і неизлеченного інфекції, проникаючі в суглобову капсулу, що інфікують мастило.

 • Спадкові захворювання кісткової тканини або захворювання пов'язані з порушенням функціонування імунної системи, при яких уражається скелет людини.

 • Вроджені патології тканин.

 • Гормональні та ендокринні порушення. {{1} } • Травмування або робота з підвищеним навантаженням на суглоби, нераціональний розподіл тиску.

Більшість фахівців упевнені, що захворювання пов'язане з ускладненням ферментативних процесів в організмі. Дефіцит поживних речовин порушує рівновагу і змінює структуру хряща. Тригером може стати жорстка дієта, захворювання шлунково-кишкового тракту.

За даними ортопедів-травматологів патологія зачіпає кожного другого в літньому віці, і все частіше спостерігається у молодих жінок у зв'язку з гормональними змінами.

Групу ризику складають:

  представниці слабкої статі в період менопаузи;

  категорія людей з ознаками ожиріння різного ступеня;

  люди зі спадковими захворюваннями суглобів і кісток;

  спортсмени, що займаються професійними видами спорту.

Основну групу ризику становлять люди старше 55-ти років. З віком припиняється відродження клітин, суглоби не відновлюються, знижується вироблення суглобної рідини. Зайві кілограми і гіподинамія посилюють картину, призводять до запальних процесів.

Остеоартрит довгий час розвивається без болю і неприємних відчуттів. Людина зрідка чує клацання в коліні або пальцях під час зміни пози і не замислюється про причини. Початкові зміни «зачіпають» тазостегнові і колінні суглоби.Ознаки, на які варто звернути увагу:

  виникають складнощі при розгинанні рук або ніг;

  поява набряклості навколо суглоба;

  виникнення болю, яка обмежує рух. {{1} } Скутість в рухах буває в ранкові години, після сну. Людині потрібно близько півгодини для «ходіння», щоб привести суглоби в норму.

Згодом, на суглобах кистей рук з'являються кісткові нарости або вузли. Під час загострень турбують гострі напади болю, виникають складнощі з листом і утриманням столових приладів. З'являється припухлість, шкіра біля суглобів гаряча на дотик.

МЕТОДИ ПРОФІЛАКТИКИ

Остеоартрит можна повністю вилікувати, але постаратися сповільнити руйнування суглобів, і призупинити процес цілком можливо. У даній ситуації не обійтися без хондроїтин, допомагають відновлювати хрящову тканину і рівень синовіальної рідини в суглобовій капсулі.

Ефективним безін'єкційна методом, який у багатьох випадках дозволяє попередити інвазивне втручання, є застосування 3-х компонентного препарату в формі гелю Гіалгель. Хондроїтину сульфат уповільнює процес руйнування хрящової тканини без негативного системного впливу на організм. Гіалуронат натрію - нормалізує склад синовіальної рідини і метаболізм хрящової тканини. Гелеву основу складає аквакомплекс глицерофосфата титану - Тізол. Головною властивістю останнього є унікальні провідникові якості, що дозволяють проникнути складовим Гіалгель на глибину до 7 см, що досить для колінного суглоба і не поступається внутрішньосуглобовим ін'єкцій.

Єдиним методом профілактики фахівці вважають дотримання активного і здорового способу життя. Контроль за масою тіла, недопущення ожиріння і набору зайвих кілограмів. Правильне харчування, дотримання питного режиму. Заняття спортом доповнюють профілактірованіе, підтримують відновлення суглобів і хрящів. Отримати консультацію про Гіалгель можна за телефонами, вказаними на нашому сайті.

Заказать сейчас