Ревматизм лижет суставы и кусает сердце

Ревматизм лижет суставы и кусает сердце

Серед людей з цим захворюванням тільки 20% літніх людей. Вивченням цієї недуги займався ще давньогрецький лікар Гіппократ. Він уперше докладно це захворювання суглобів.

Але на сьогоднішній день лікарі розглядають уже як загальне захворювання всього організму. Джерело виникнення - перенесена раніше стрептококова інфекція - ангіна. А. В атаку на неї імунна система кидає спеціальні антитіла. Здається, що ворог буде переможений. Але немає. Сполучні тканини суглобів і серця містять молекулярні сполуки, дуже схожі за структурою і будовою зі стрептококом. Тому в разі ревматизму наші захисники (антитіла) помилково вражають здорові тканини, перш за все серця і суглобів, що і викликає патологічний процес.

Отже, ревматизм - це запальне захворювання головною опорною і захисної тканини нашого організму - сполучної. Локалізується в основному в серці і суглобах. 80% страждають на ревматизм - діти від 7 до 15 років і дорослі до 40 років.

Крім того, при ревматизмі спостерігаються ураження нервової системи - поліневрит, що характеризуються болями по ходу нервів, зазвичай в кінцівках. Зустрічаються і шкірні прояви ревматизму у вигляді щільних, завбільшки з горошину вузликів. Починається захворювання через два-три тижні після перенесеної стрептококової інфекції і спочатку схоже на звичайну застуду. Потім до них приєднуються набряки і болі в суглобах, а при відсутності лікування і ознаки ревмокардіта. Хронічна форма проявляється частими рецидивами хвороби (наприклад, болями в серці і суглобах), особливо при переохолодженні організму.При несвоєчасності прийняття заходів або перенесення захворювання «на ногах», а не на лікарняному, ревматизм переходить в стійку хронічну форму і супроводжує людину все життя.

Дуже важливим фактором боротьби з ревматизмом є харчування. Воно повинно бути повноцінним, багатим вітамінами і мікроелементами. Пріоритет в меню належить, зокрема, гречаної і вівсяної каш, молочних продуктів, страв, що містять капусту. Також корисні чорнослив, родзинки, кавуни, ягоди чорниці, брусниці, журавлини.

Основне ж лікування ревматизму включає в себе фізіотерапевтичні процедури. Наприклад, ультрафіолетове опромінення, електрофорез, масаж рук і ніг. Лікувальні курси внутрішньосуглобового введення або зовнішньої аплікації гіалуронової кислоти. Гіалуронова кислота для суглобів - справжній порятунок!

 Вона - природний компонент сполучної, нервової тканини. Входить до складу багатьох біологічних середовищ організму - слини, крові, синовіальної рідини (суглобової мастила). На основі гіалуронової кілота розроблені інноваційні засоби для лікування ревматизму та інших захворювань суглобів. На цьому сайті Ви можете ознайомитися з одним з найефективніших Гіалгель. Гіалгель - гідна альтернатива внутрішньосуглобовим ін'єкцій.

Заказать сейчас